fbpx

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Slastna karamela, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med podjetjem Slastna karamela in kupcem. Splošni pogoji poslovanja urejajo tudi posamezna pravila nakupa na prevzemnih mestih podjetja Slastna karamela.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

PLAČILO IN DOSTAVA
Plačilo lahko izvedete preko bančnega nakazila. Strošek dostave je 3,90 eur za nakupe do 50,00 eur oz. 0,00 eur za nakupe nad 50,00 eur. Dostava poteka preko Pošte Slovenija. Na mail, ki ste ga navedli, boste prejeli podatke za nakazilo. Plačilo poravnajte na naš bančni račun. Kot referenco vnesite številko naročila. Naročilo ne bo odposlano, dokler ne prejmemo plačila na naš bančni račun. Poštnina je vključena v predračun.

Možno je tudi plačilo po povzetju. Strošek dostave je v tem primeru 3,90 (standardna poštnina) + 0,90 eur (doplačilo, ki ga zaračunamo mi) + 1,15 eur (doplačilo, ki vam ga direktno zaračuna Pošta Slovenija ob dostavi). Zadnji znesek (1,15 eur) je omenjen v košarici, ni pa dodan k skupnemu seštevku, ki vam ga izračuna košarica.

Možno je tudi gotovinsko plačilo ob prevzemu.

Drugih plačilnih metod (Mastercard, PayPal …) žal zaenkrat ni na voljo.

Če je izdelek na zalogi, ga lahko kupec pričakuje dostavljenega na njegov naslov v roku 2 do 4 delovnih dni. Ker včasih banka žal potrebuje tudi kakšen (delovni) dan, da je plačilo vidno na našem računu, vam svetujemo, da nam ob svojem plačilu posredujete bančno potrdilo o plačilu, in sicer na naš e-poštni naslov [email protected], da bo šlo vaše naročilo kar se da hitro v obdelavo. Pri plačilu po povzetju je paket odpremljen v roku 2 delovnih dni. Rok dostave naročenega blaga je povprečno 2–4 delovne dni. V kolikor blaga ni na zalogi, ponudnik o tem obvesti kupca in se s kupcem dogovori o dobavnem roku. Ob sobotah, nedeljah in praznikih blaga ne odpošiljamo. V primerih ko ponudnik pravočasno in v skladu s pogodbo odpravi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave izvajalca dostave. Kupec se zavezuje, da se zaradi kasnejše dostave blaga ali drugačnega načina dostave blaga, odpoveduje drugim načinom za povračilo nastalih stroškov, plačane kupnine in plačanih stroškov dostave blaga, kot so na primer odškodninski zahtevki v obliki civilnih tožb in podobno, obdrži pa vse ostale minimalne pravice v skladu z določili 23. in 24. člena Zakona o varstvu potrošnikov. Kupec je dolžan prevzeti blago od dostavljalca na naslovu, kot ga je sam izbral v postopku nakupa, pod pogoji, ki jih določa Pošta Slovenije. Ob prevzemu je dolžan preveriti količino in kvaliteto prejetega blaga.

Po oddaji naročila preko spletne strani bo kupec na posredovani elektronski naslov, ki ste ga vnesli ob naročilu, prejel elektronsko pošto s podrobnostmi oddanega naročila skupaj z obvestilom, da je naročilo oddano in zabeleženo (v primeru, da spletnega potrdila niste prejeli, prosimo preverite tudi mapo “vsiljena pošta” zaradi morebitnih nastavitev vaše spletne pošte – če sporočila kljub temu niste prejeli, nas lahko pokličete ali kontaktirate na [email protected] in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času).

Vaše naročene izdelke imamo rezervirane 14 dni. Če v tem času predračun ni poravnan, imamo pravico preklicati naročilo.

ODSTOP OD NAKUPA
15-dnevni odstop od nakupa
Vsak kupec ima pravico, da nam skladno z vsakokrat veljavno zakonodajo, trenutno določili 43., 43.a, 43.b, 43.c, 43. č, 43.d, 43.e, 43.f, 43.g členi veljavnega Zakona o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 98/04 114/06, 126/07, 86/09, 78/11, 38/14 in 19/15) (v nadaljevanju: »ZVPot-1«) v 15 dneh od nakupa izdelkov sporoči, da odstopa od nakupa, v sporočilu pa navede potrebne podatke o nakupu – npr. ime in priimek, št. računa, itd., na podlagi katerih lahko podjetje obravnava njegovo zahtevo. V tem primeru lahko vrne izdelek, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Pri vračilu izdelkov potrošnik skladno z določbami omenjenega zakona (7. odstavek 43.d člena ZVPot) ne trpi nobenih dodatnih stroškov razen stroška neposrednega vračila blaga. Slednji je v konkretnem primeru odvisen od vrste blaga, pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Izdelek oziroma izdelke je treba vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (prejema izdelkov). Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Potrošnik o odstopu od nakupa in vrnitvi nakupljenih izdelkov ponudnika obvesti s klicem na telefonsko številko 051 854 864 ali pisno na elektronski naslov: [email protected].

Možnost vračila izdelkov oziroma odstopa od nakupa ne velja v primerih, kot jih določa ZvPot-1 (5. odstavek 43. č člena), in sicer za pogodbe o nakupu sklenjene na daljavo:
– o blagu ali storitvah, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od nakupa;
– o blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
– o blagu, ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe;
– o opravljanju storitev, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od nakupa, ko jo podjetje v celoti izpolni;
– o dobavi blaga, ki je zaradi svoje narave neločljivo pomešano z drugimi predmeti;
– o dobavi digitalne vsebine, ki se ne dostavi na otipljivem nosilcu podatkov, če se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da s tem izgubi pravico do odstopa od nakupa.

Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej.

AVTORSKE PRAVICE
Na podlagi Zakona o avtorskih in sorodnih pravicah (ZASP) je družba Slastna karamela, Manca Rudolf s.p. (v nadaljevanju družba) nosilec materialnih avtorskih pravic nad vsebinami v najširšem pomenu (besedila, fotografije, skice in načrti, avdio–video posnetki, računalniški programi) objavljenimi na spletnem mestu www.slastnakaramela.com. Prepovedano je vsakršno kopiranje, prepisovanje, razmnoževanje in kakršnokoli razširjanje v komercialne in zasebne namene brez pisnega dovoljenja družbe. Z zakonom (ZASP, členi 48, 49, 51) sta izjemoma dovoljena uporaba oz. reproduciranje avtorskega dela na podlagi pravice javnosti do obveščenosti, v izobraževalne namene ter za ponazoritev, soočenje in napotitev v citatni obliki, vendar je pri tem obvezno navesti vir in avtorstvo dela. Po 50. členu ZASP-a sta dovoljena tudi uporaba in reproduciranje avtorskega dela v omejenem številu za zasebno, nekomercialno rabo. To velja tudi za vsebino objavljeno na Facebook, Instagram in drugih naših straneh. Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh pogojev poslovanja, ki vključujejo tudi vse povezave in njihove sestavne dele ter potrjuje, da je bil seznanjen s politiko zasebnosti.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI
Družba Slastna karamela, Manca Rudolf s.p., se obvezuje, da bo v dobri veri in v okviru svojih zmožnosti skrbela za pravilnost in ažurnost objavljenih vsebin na spletnem mestu. S tem omenjeno družba ne izključuje možnosti za pojav napak med vsebinami objavljenimi na spletnemu mestu. Zato so informacije posredovane prek tega spletnega mesta zgolj informativne narave, saj družba ne more prevzeti odgovornosti za njihovo absolutno točnost. Družba niti druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri izdelavi spletnega mesta ali še sodeluje pri nadgradnjah spletnega mesta ne more biti odgovorna za navadno škodo ali izgubljeni dobiček ali nepremoženjsko škodo, ki bi lahko uporabniku nastala zaradi uporabe spletnega mesta ali nezmožnosti uporabe le tega.
Družba se bo trudila za nemoteno delovanje spletnega mesta, vendar ne more biti odgovorna za navadno škodo ali izgubljeni dobiček ali nepremoženjsko škodo, ki bi lahko uporabniku nastala zaradi motenega delovanja spletnega mesta. Družba lahko kadarkoli brez predhodnega obvestila spremeni spletno mesto. Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. Nismo odgovorni za povrnitev morebitne škode ali stroškov, ki jih ima kupec zaradi prenehanja, nedelovanja ali ovir pri delovanju spletne strani. Ne odgovarjamo za škodo, ki utegne nastati na vaši strojni opremi, programski ali drugi opremi zaradi uporabe spletne strani. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo). Ne odgovarjamo za škodo, ki bi kupcu utegnila nastati zaradi nepooblaščenega razkritja ali uporabe podatkov za registracijo. Slastna karamela se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Slastna karamela ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo trgovina Slastna karamela kupca obvestila o spremembah in mu omogočila odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

UGODNOSTI IN POPUSTI
– Brezplačna dostava
Ob nakupu naših izdelkov nad 50,00 € vam podarimo brezplačno dostavo na dom.

HIPERTEKSTUALNE POVEZAVE
Narava svetovnega spleta in spletnega mesta www.slastnakaramela.com onemogoča nadzor nad vsebinami, do katerih vodijo hipertekstualne povezave (linki) s tega spletnega mesta.

NE/SPOŠTOVANJE DOLOČB IZ PRAVNEGA OBVESTILA
Družba in avtorji vsebin, objavljenih na spletnem mestu, od uporabnika pričakujejo, da bo spoštoval zapisane določbe in zakone s področja varovanja zasebnosti, prava intelektualne lastnine ter avtorskega prava. V nasprotnem primeru bodo ob odkritju zlorabe in kršenja zakonov proti storilcu prisiljeni ukrepati.

SPLOŠNO
Za morebitne spore iz naslova uporabe spletnega mesta se uporabi slovenska zakonodaja. Za rešitev morebitnih sporov je pristojno ustrezno sodišče. Z uporabo spletnega mesta uporabnik potrjuje, da je sprejel tu opisane pogoje in da se z njimi strinja.

nalepka uporabljaj razum, zahtevaj račun
Arašidovi piškoti s karamelo in čokolado
Scroll to Top