fbpx

Kremni mlečni riž s karamelo

Iščete recept za res KREMNI mlečni riž, ki se kar stopi v ustih. Potem ste na pravem mestu. Mlečni riž je eden izmed mojih najljubših sladkih obrokov – obožujem ga za zajtrk ali za večerjo, pa tudi za malico se ga ne bi branila. Po dolgih letih testiranja, kuhanja, pripravljanja te – na prvi pogled enostavne – jedi, sem končno odkrila popoln recept za odličen kremast mlečni riž. Pika na i pa je po mojem mnenju karamela, ki jo prelijem še na toplo jed. Adijo, kakav (moj tipičen posip še iz šolskih dni) – odkar sem poskusila mlečni riž s karamelo, ga ne jem več drugače. Odličen je z vsemi različicami karamele – jaz pa najpogosteje posežem po Domači karameli, klasik.

V nadaljevanju preverite recept za booožanski kremni mlečni riž …

Recept: Kremni mlečni riž s karamelo

Sestavine:

  • 140 g riža
  • 6-7 dl mleka (3,5 %)
  • 1 rezina masla (25 g)
  • 10 g vanilijevega (ali navadnega) sladkorja
  • 2 do 3 zvrhane žlice Domače karamele, klasik

Postopek:

  1. Mleko (6 dl) zavremo in nato vanj stresemo riž (lahko ga stresemo že nekoliko prej, preden mleko zavre).
  2. Kuhamo 20 do 25 minut in vmes ves čas mešamo. Če se nam zdi mešanica že pregosta, dodamo še 1 dl mleka – mešanica mora biti na tej točki še kar tekoča, saj se mlečni riž še zgosti.
  3. Nato v mlečni riž dodamo maslo in vanilijev sladkor in mešamo, dokler se maslo ne razpusti in se riž skuha (ali bolje rečeno razkuha – takšen je pač meni všeč) – kakšnih 5 do 10 minut.
  4. Ko je mlečni riž kuhan, pa sledi še en ključni korak – 10 minut ga še pustimo v loncu/kozici – tako bo vpil še nekaj tekočine in postal reees kremast. Ko ”odleži” teh 10 minut pa ga še toplega postrežemo.
  5. Po vrhu ga prelijemo z Domačo karamelo (odličen tudi z mlečno karamelo). Karamelo predhodno malo segrejemo (lahko v mikrovalovni pečici ali nad paro) – da postane tekoča.

Njami! Skrivnosti kremastega mlečnega riža so končno razkrite – veliko užitkov ob sladkanju!

Slastne recepte spremljajte s prijavo na e-noviceDarilo: Brezplačna e-knjiga s karamelnimi recepti.

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to Top