fbpx
Alfajores recept alfakrogi s karamelo Slastna karamela

Dobrodošli na najbolj slastni spletni strani!

V težkih in negotovih časih koronavirusa sva s piškotom v ustih in karamelnim kozarcem v roki pomislila – ta kombinacija je enostavno predobra, da je ne bi delila še s kom. Karamela je najin priljubljen element v slaščicah že od nekdaj. Zelo rada pripravljava karamelne slaščice, še rajši pa jih jeva. Že v okviru najinega bloga (ki je kasneje prerasel v delavnico tort in slaščic po naročilu) – Rudolfove malce, sva marsikoga prepričala v nadbožansko okusnost karamele in raznih karamelnih kombinacij. Potem pa je v nekaj ”dela prostih” dnevih padla odločitev – odpreti spletno stran in trgovino – kotiček za vse ljubitelje karamele ter vse tiste, ki bodo to še postali.

Samo predstavljajte si naslednje božanske slaščice: Snickers, Twix, Mars, Kinder maxi king, Toffifee, Werther’s original … Mmmmm, nebesa!

Kaj pravite na to, da si lahko tem podobne in še boljše slaščice pripravite sami doma?

Hitro, enostavno, brez zamudnega topljenja Werthers bonbonov ali kuhanja kondenziranega mleka …

Za vas sva namreč pripravila trgovinico z najboljšimi karamelnimi namazi, ki sva jih do sedaj preizkusila. Gre za različne variacije mlečne karamele Delixia (proizvedene v Italiji po originalnem argentinskem receptu, od koder ta poslastica izvira (dulce de leche)). Mlečnim karamelam pa družbo dela tudi dobra klasična – Domača karamela – izdelana v delavnici Rudolfove malce, po dodelanem in dobro preizkušenem receptu.

Čeprav so naštete karamele odlične kar tako na žlico, na kruhu ali na palačinkah, vas bova na spletni strani zelo dobro opremila tudi z odličnimi recepti za razno razne karamelne slaščice. Recepti so preizkušeni, saj se s pripravo različnih slaščic ukvarjava že zelo dolgo – od leta 2016 naprej pa tudi zelo intenzivno. 🙂

Upam, da na spleti strani najdete kaj zase in po vašem okusu ter da se pustite kdaj pa kdaj tudi presenetiti in poskusite kaj novega (kombinacija slane karamele in sladic z arašidi in čokolado je mimogrede božanska).

Vesela bova tudi vaših predlogov za nove recepte, vaših fotk sladic oz. prejetih izdelkov (p. s.: če nas ob objavljenih fotkah označite, prejmete tudi popust – klik za podrobnosti) ter tudi vaših kritik in predlogov za izboljšavo.

DOBRODOŠLI!

Manca & Metod

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to Top